Afgelopen zondag was het zover de NKS Dutch Zander Masters Grand Final 2019. Het strijdtoneel bleef tot de zaterdag voorafgaand geheim zodat er geen enkele deelnemer voor kennis had over het water. Wel wist iedereen de verhalen die de ronde deden dat er erg goed gevangen werd op de Nieuwe Merwede.

De start

De Wedstrijd

Vol goede moed vertrokken de beste 12.5% van alle voorrondes klokslag 8.30 uur naar de één van de vele stekken die de Nieuwe Merwede rijk is. De snoekbaarzen waren in mooie aantal verspreid over de Nieuwe Merwede aanwezig en lieten zich gedurende het eerste uur aardig foppen.

De ideale diepte zo tussen de 4.5 en 7 meter, echt een voorkeur voor aas was er in de ochtend totaal niet. Het ene team ving ontzettend goed op kunstaas waar de andere een duidelijke voorkeur had voor natuurlijk aas.  De aanbeten waren voor vele niet het probleem de maat daarentegen wel. Er zaten een groot aantal onder maatse snoekbaarzen bij die de 42cm niet haalden.

Frank en Dennis wisten ze te vinden…

Over de gehele linie was het zoeken naar de grotere snoekbaarzen en op zo een dag als afgelopen zondag waar iedere millimeter telt is een bonus erg meegenomen. Die bonus kwam er voor het team Robert Poelwijk & Marcel Sannes een prachtig kasteel van 89cm vergreep zich aan het door hun gepresenteerde aas.

Een prachtige snoekbaars was goed voor een Navionics kaart en een unieke bokaal

In de middag vielen de beten er voor een groot gedeelte uit, sporadisch kwam er nog een snoekbaars kijken en de maat was nog steeds de grote vraag. Het werd een middag voor de volhouders en zoeken naar die grotere snoekbaarzen. Diep de kribben in werd er gevist op 2.5m alles om ze te vangen. Die ondieptes zorgden ervoor dat er ook andere rovers zich aan het front deden melden. Geen grote maar wel in grote getalen net als de snoekbaarzen.

Het duo Mario van Dyck & Wim van de Velde die dit seizoen soms vergaten dat het draait om de snoekbaarzen in dit toernooi slaagden er wederom in om de grootste snoek te vangen. Met 79.5cm geen reus maar voldoen voor een prachtige unieke beker en een Navionics kaart.

De koning van de bijvangst bewees zichzelf wederom op de Nieuwe Merwede

De baarzen waren net als de snoek en snoekbaarzen aanwezig over het gehele parcours. Het waren echter over het algemeen geen reuzen. Als we de geschiedenis van de Nieuwe Merwede bekijken dient een baars hier veelal tussen den 45 en 50cm te zijn om een dagprijs mee te kunnen winnen. Diverse teams speelden met deze gedachten en zetten 38/39cm baarzen zonder te meten terug. Ideaal voor het team dat de grootste baars in stuurde Werner Rits & Chris Steegen want zij pakten met 36.1cm de prijs voor de grootste baars.

Zoeken bleef het tot 15.00 uur en waar het er voor de meeste teams niet makkelijker op werd in de middag sloegen andere genadig hard toe. Iedere millimeter telt en is er 1 dit zou blijken op de prijsuitreiking bij W.S.W. de Kill.

De Prijsuitreiking

Na het nuttigen van een heerlijk Stamppotbuffet werd het tijd om de dagwinnaars in de prijzen te zetten. Dit keer niet zoals iedereen gewend is 5 prijzen maar 10 prijzen te verdelen.

Op de 10e plek vinden we de oud voorzitter Hendrik-Jan Verheij & zijn vaste side kick Jeroen Vloon. De heren vonden tussen het organiseren van de LureMasters en het NK Bellyboot  tijd om op de lek hun finaleticket te halen. Het pakte goed uit met 3838mm pakten ze de 10e plek, mogelijk gemaakt door Fauna Hengelsport.

2 wedstrijden meevissen, 3x podium, over toppers gesproken…..

De 9e plaats ging met 2mm meer naar de Rookies of the Year. In hun eerste jaar streden deze heren lang mee om de titel. Uiteindelijk lukte dat net niet. Casper van der Vlies & Robert Noorland bekroonden hun pracht seizoen met 3840mm.

Wederom een top 10 voor de Rookies of the year…..

De 8e plaats gaat mee naar huis met de tweevoudig Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen Gerald Vierhout & Hendry Vis. Deze heren pakten tussen alle wedstrijden in een NKS Finaleticket en lieten zien het snoekbaarsvissen nog niet verleerd te zijn. Met 3907mm een verdiende top 10 klassering.

Ze kunnen het nog steeds, de Oud Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen…..

De 7e plaats ging mee met het team dat van de 9 wedstrijden dit jaar er 8 binnen de top tien wist te eindigen. Twee weken geleden mochten ze zich kronen tot Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2019. De finale was een bonus voor de heren Jan Baar & Daan de Rijk een waardig afsluiter wederom in de top tien.

De huidige Nederlands Kampioenen zitten er volgend jaar weer warmpjes bij op de boot….

De 6e plek was er eentje voor een vader en zoon team. Op de Amer slaagden ze er als aller laatste in om een ticket te bemachtigen. In de finale hadden de heren het lang zwaar met het vinden van maatse vissen. Uiteindelijk sloegen Charles & Mees Roling alsnog toe en sleepten 4000mm uit het vuur.

Een nieuwe verticaal set voor de heren, mogelijk gemaakt door  Perfect Catch Hengelsport…

De 5e plek is er voor Sebastian Kirion & Arne Zocher. De heren hebben een heel seizoen stabiel gevist en konden ook in de finale zich stabiel de top 10 in vissen. Met een totaal van 7 maatse snoekbaarzen en 4062mm dik verdiend.

Hearthy Rise bezorgde deze toppers 2x een prachtige waardebon…

De 4e plek voelt altijd als een zure plek net buiten het podium. Tijdens de finale op de Nieuwe Merwede is het echt millimeter werk. 2mm minder en je staat een plek lager 80mm meer en je staat op het podium. De verschillen waren echt klein deze finale. Lieuwe Brink & Jacob Veenema pakten 4064mm en een wel verdiende prijs.

Een prachtige verticaal set voor deze heren wederom mogelijk gemaakt door Perfect Catch Hengelsport…

We zijn aanbeland bij de top 3 van de NKS Grand Final 2019. Een top 3 die één ding gemeen heeft met elkaar ze vissen het liefst Old Skool op de snoekbaars. Dit keer was het niet Old Skool maar dropshot voor de heren die het succes bracht.

Het brons gaat mee naar huis met twee toppers die inmiddels ruim tot het meubilair horen. Sterker nog de heren stonden heel lang geleden mede aan de wieg van het NKS. We zijn blij dat ze er dit seizoen wederom bij waren en met succes! Een totaal van 4152mm bracht Eric van Bemmel & Peter Roeg de bronzen plak.

Blijven volhouden was de tactiek van deze heren en het heeft zeker gewerkt…..

Zilver gaat mee naar huis met een team dat regelmatig met de organisatie aan de telefoon hangt na of voor een wedstrijd. Deze krijgen dan steevast het zelfde te horen (geciteerd); “we vangen bijna nooit wat, we doen niet mee voor de prijzen maar we vinden het hartstikke gezellig om erbij te zijn en daar gaat het om, niet dan?”. Dit citaat kan inmiddels voor een groot gedeelte de vuilnisbak in. Vangen deden ze plenty, in de prijzen zitten ze ook en gezellig zijn ze zeker. Robert Dawson & Douwe Luurs pakten verdiend de 2e plek.

Een dik verdiende 2e plaats voor de beide heren die de hele wedstrijd door bleven vangen…

We zijn aan beland bij het goud van de Grand Final 2019. Het goud dat zoals eerder aangegeven naar een old skool team gaat. Deze heren vragen altijd  het zelfde mogen we pennen op het water. Op een rivier mag dat niet helaas voor hun.  Maakt voor de heren niet uit hoe ze vis moeten vangen, ze passen zich moeite loos aan. Die aanpassing loonde zich afgelopen zondag, lang moesten ze werken voor een visje tot één plekje ze hielp aan prachtige 60ers. In totaal vingen ze 4409mm pakten Rob van den Ijssel & Tonnie Roskam de zege in de NKS Dutch Zander Masters Grand Final 2019!

Tonnie en Rob, het “Gouden Koppel” van de Grand Final en de absolute  Winnaars….  , van harte gefeliciteerd!!!

Wij bedanken via deze weg alle sponsoren die de Grand Final mede mogelijk hebben gemaakt.

Voor alle belangstellende stay tuned op facebook, roofvisweb en de website hier komt over een paar dagen de prijsuitreiking van de grootste vissen van het seizoen en het algemeen klassement online.

Tevens wordt binnenkort de kalender voor seizoen 2020 bekend gemaakt en zal de inschrijving open gaan.

De top 3 van een geslaagde Grand Final. Van harte gefeliciteerd!

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters.

Het interview met de winnaars

coming soon

The Aftermovie

coming soon

De prijsuitreiking

coming soon

Check regelmatig onze website voor nieuwe content

De prijsuitreiking van NKS Dutch Zandermasters Grand Final

Alle foto’s van deze dag

Voor de deelnemers van evenementen kunnen wij foto’s mailen in volle resolutie. Voor deze  vragen wij een kleine donatie. Wilt u van deze service gebruik maken, stuur dan een mail naar info@sportvismedia.nl met vermelding van de betreffende foto nummers. Doneer een bedrag, naar eigen invulling, via volgende link https://sportvismedia.nl/product/donatie/ , en wij sturen u uw foto’s na ontvangst op.