Mijn naam is Ed Touwen, geboren in 1964 te Zwolle.

Als hobby heb ik fotografie welke eigenlijk een beetje uit de hand is gelopen.

Ik ben begonnen met een Praktica B200 en later een Nikon analoge camera. Toen de Canon 300D uitkwam (werelds eerste betaalbare spiegelreflex) is mijn passie voor fotografie pas echt begonnen, alles was zichtbaar wat je deed. Ik schoot daarmee hele leuke kiekjes, ik noem dit degenererend kiekjes omdat het toen niet echt veel meer was dan dat. Later heb ik nog een Canon 400D gehad en een Canon 60D en wat was fotograferen leuk op de automatische stand. Jpeg plaatjes, van RAW had ik nog nooit gehoord en dat was ook helemaal niet belangrijk. Dat kwam pas later.

Veel later heb ik de Canon 6D Full Frame aangeschaft en op dat moment is mijn passie pas echt gestart. Ik wilde meer en ook nog eens perfectie. Gezien ik regelmatig in Noorwegen verblijf en daar veelal aan landschap en noorderlicht fotografie doe is mijn drive, steeds beter te worden, langzaam waarheid geworden. Lange nachten de natuur in om het mooiste noorderlicht plaatjes te schieten. En ook de avonden waarbij het avondrood de omgeving sfeervol kleurt. Toen ben ik ook gestart met RAW foto’s te maken. Deze extensie bevat veel meer informatie en geeft je de mogelijkheid om foto’s als het ware digitaal te ontwikkelen. Hiervoor gebruik ik Lightroom en Photoshop.

Na het experimenteren

Na een aantal jaren te hebben geëxperimenteerd met de 6D ben ik overgestapt naar een professionelere camera, dit werd de Canon 5DsR. Dit is een 50Mp spiegelreflex waarbij extreme uitvergrotingen mogelijk zijn. Met deze nieuwe camera werden mijn eisen aan de apparatuur nog hoger. Dus al snel werd al het “oude glas” (lenzen) vervangen door veel hoger geclassificeerd “glas”. De camera liet duidelijk zien dat de oude lenzen niet goed genoeg waren voor deze body en betere lenzen boden de hogere gevraagde kwaliteit.

Nooit eerder heb ik mijn skills gebruikt voor anderen, totdat er een forum was dat evenementen organiseerde voor vissers. Omdat ik dat ook leuk vind ben ik daar gaan fotograferen binnen een team. Dit team behelst fotografie, luchtfotografie en film. Al snel hadden we door dat we dit makkelijk solo konden doen en hebben “Sportvis Media” opgericht. Dit is een reportage team binnen de hengelsport. Dat bleek een succes want binnen 2 weken hadden we al 400 leden bij de Facebook groep en een uitnodiging om naar de Boten en Hengelsport beurs te gaan was ook al in de pocket.

Bedankt voor het lezen van deze korte biografie over Ed Touwen.

Heeft u nou een interessante onderneming of een evenement?
Wij maken graag een reportage en nog wel non-profit!

Laten we samenwerken

VERTEL ONS MEER OVER UW EVENEMENT

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een spetterende reportage van uw evenement, u krijgt snel een antwoord van ons.

LATEN WE PRATEN