Zoals jullie al weten staan wij dit jaar op de Hengelsport en Boten Beurs in Utrecht.
Wat heeft dit nu  te  maken met Hengelsport Westland hoor ik jullie nu denken.
Dat is snel uitgelegd, Leon Oort (eigenaar) benaderde ons deze week met de mededeling dat hij graag een prijs ter beschikking stelt voor een beursactie.
Hij geeft ons een  Tronix Pro Virtuose Xt molen , welke wij gaan verloten onder de bezoekers van de beurs. Info hierover volgt nog op onze besloten groep en op de facebook pagina van Hengelsport Westland.

hengelsport westland1
hengelsport westland

Maar ja wie is Leon Oort eigenlijk? Daar waren wij ook benieuwd naar vandaar ons bezoekje in Monster aan Kerkpad 5. Een gezellige zaak met een ruim assortiment aan sportvisartikelen en uiteraard koffie.
Leon geboren op 5 oktober 1975 te Den Haag, is zelf op 12 jarige leeftijd zelf gaan vissen. Regelmatig ging hij vissen in Madestein, een recreatiepark grenzend aan Den haag en het Westland. Daar deed hij vaak mee met Aat Stoop wedstrijden, inderdaad de vader van… Ed Stoop onze vis tv goeroe. Leon krijgt het wedstrijdvissen onder de knie en gaat later ook wel eens mee met landelijke wedstrijden. Uiteindelijk haalt hij zijn rijbewijs en gaat nog vaker naar wedstrijden toe. Niet geheel onverdienstelijk, hij verdient er zelfs een ticket mee voor de King of Clubs in Ierland. Hier heeft hij aan meegedaan en zelfs Denemarken mag hij toevoegen aan zijn cv.

Leon gezellig in gesprek met de klant (Rechts is Leon)

Voor ons wel duidelijk dat Leon thuis hoort in sportvis wereld. Al is zijn carrière als eigenaar van een hengelsport winkel pas 3 jaar geleden begonnen. Hij verdiende zijn geld eerst in het slagersvak, maar hielp tussen door o.a. op beurzen Cees Boog van Avicentra. Daarom vroeg Cees hem in 1999 of hij niet in de winkel wilde staan in Avicentra Oostvoorne, één van de 2 zaken van Cees. Leon hoefde daar niet lang over na te denken, zijn passie voor de hengelsport is zo groot dat vragen eigenlijk niet nodig was. Leon heeft daar 6 jaar gewerkt tot 2005, helaas door ziekte was hij tot 2006 niet aan het werk in de winkel. Inmiddels genezen had Cees een baan voor hem in monster, een stuk dichterbij huis. Vanaf dat moment is Leon het gezicht van Avicentra Monster. Met passie en liefde heeft hij daar naam gemaakt tot Maart 2016, Cees wilde de zaak wel verkopen. Een aanbod waar Leon wel oren naar had …  een maand later was het dus ook een feit. Avicentra gaat door onder een andere eigenaar maar wel het zelfde gezicht in de winkel. Het enige wat verandert is de naam ….. Hengelsport Westland dus!

Vele uit de regio weten deze hengelsportzaak te vinden, dat hebben wij zelf wel ondervonden. Vele visser hebben wij in de 2,5 uur zien komen en gaan….. en blijven hangen bij de koffiemachine .
Dus volop gezelligheid, maar ook kennis van diverse hengelsport materialen. Maar eigenlijk zal je zelf een moeten gaan kijken. Buiten alle nieuwe materialen hangen en staan er ook oude visspullen ter versiering. Oude Mitchell molens met originele doos en boekjes die er bijzaten. Een stukje Nederlands sportvis historie, een vismolen van Tamson  een stukje Haags trots ook nog.

Maar dat siert de zaak niet alleen hoor, foto collages aan de wand vullen de winkel. Zelfs foto’s van Jan Brune hangen aan de wand. Jan Brune is een begrip onder de oudere haagse vissers, hij had een klein hengelsportzaakje op de Beeklaan waar ik zelfs vroeger kwam.

De foto’s die daar hingen (Big game vissen) hangen nu met trots bij Leon in zijn Toko!

Leon bedankt voor de sponsering en de leuke ochtend bij jou in de winkel

Facebook Hengelsport Westland: https://www.facebook.com/HengelsportWestland/

Auteur: Reno Dijk

Team Sportvis Media