Zaterdag 26 oktober was het weer zover, de Batavia Jeugdviswedstrijd,

groter dan voorgaande jaren en Sportvis Media was erbij

Wij willen alle onderstaande sponsoren hartelijk danken voor hun royale bijdrage aan deze dag.

Lelystad 26 oktober 2019:

Op zaterdag 26 oktober werd voor de vierde maal de Batavia-haven jeugdvis wedstrijd georganiseerd. De jaarlijkse afsluiting van het vaarseizoen in de Batavia-haven. Dit jaar was de opzet anders, in de ochtend stonden er verschillende demonstraties op het plan en een heuse bellyboat wedstrijd. De vangsten bij de bellyboat wedstrijd vielen wat tegen maar een van de jongste deelnemers wist toch maatse vis aan te bieden en daarmee won Jaydon Roethof de eerste editie! De middag was traditiegetrouw voor de jeugd. Alle kinderen konden op het zeekadettenkorpsschip eerst hun, door de sponsoren gevulde, goodiebag en hengel ophalen om vervolgens na een korte briefing te gaan vissen met hun ouders. De organisatie kon dit jaar rekenen op een record aantal inschrijvingen. Maar liefst 108 kinderen verdeeld over de drie steigers gingen vanaf 13:00 uur de sportieve strijd met elkaar aan. Overal werd gelukkig vis gevangen, de kinderen werden op de steigers begeleid door ouders en ondersteund door de vrijwilligers van onder andere de hengelsportvereniging Lelystad. Om half vier kwam de wedstrijd ten einde en bleek de runner-up van afgelopen twee edities Noah Driehuis met 55 gevangen vissen de wedstrijd gewonnen te hebben. Hij ontving zijn prijzen uit de handen van Wethouder John van den Heuvel. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie en heeft toegezegd dat het evenement volgend jaar zijn lustrum editie gaat organiseren

Schrijver: Sebastiaan Swalef  (organisator)

Een kort verslag van de redactie van Sportvis Media.

Sportvis Media was gevraagd verslag te doen van deze, achteraf blijkend, geweldige dag. In het begin zat het weer niet helemaal mee, het waaide erg hard en de lucht was somber maar in de middag bleek het, ondanks de wind aanhield, open te trekken en een deels blauwe lucht sierde het evenement. Allereerst een bellyboat wedstrijd gevolgd door de jeugd vis wedstrijd voor kinderen. In grote getale kwamen de kinderen met hun ouders naar de haven om deel te nemen aan deze dag. Voor Sportvis Media weer eens iets totaal anders omdat het niet een reguliere viswedstrijd was maar de toekomst van het sportvissen! Sebastiaan Swalef dient hier ook dan alle credits te krijgen vanwege zijn inzet om dit te organiseren maar ook zichzelf totaal weg te cijferen en alle partijen betrokken te krijgen zo’n dag geheel belangeloos voor de kinderen te realiseren. Uren, zij het niet dagen, heeft hij aan de telefoon gezeten voor dit evenement. Ook Sportvis Media is op deze wijze betrokken bij dit evenement. Wat mij als fotograaf van Sportvis Media erg verbaasde is het aantal “stoere meiden”, die tegenwoordig aan het vissen zijn of in ieder geval geïnteresseerd zijn in. Sportvis Media heeft ontzettend genoten van de blije kindergezichtjes waar het plezier op deze dag vanaf straalde en wij willen ieder die dit evenement bezocht heeft dan ook hartelijk danken voor zijn/haar bezoek. 

Aldus Sportvis Media

Het was een geweldige dag, de beelden spreken voor zich

De allermooiste foto’s van deze dag

Voor de deelnemers van evenementen kunnen wij foto’s mailen in volle resolutie. Voor deze  vragen wij een kleine donatie. Wilt u van deze service gebruik maken, stuur dan een mail naar info@sportvismedia.nl met vermelding van de betreffende foto nummers. Doneer een bedrag, naar eigen invulling, via volgende link https://sportvismedia.nl/product/donatie/ , en wij sturen u uw foto’s na ontvangst op.