Katwijk aan zee, de locatie voor door Hengelsport Overrijn georganiseerde koppelwedstrijd.

Om 18 uur waren wij aanwezig bij het zuiderstrand, ruim op tijd maar wij waren niet de enigste. Enkel vissers waren al op tijd in de auto gestapt om op tijd het strand op te kunnen gaan, dus de eerste zeevissers gingen al richting de branding om hun lange stokken te voorzien van haken en lood.

Ondanks een straffe noorder wind was de temperatuur heerlijk, half bewolkt en ongeveer 21 gaden.

Het zilte water was aardig in beweging en mooie schuimkoppen rolde richting het strand, af en toe zag je al een “katwijkse duif” in  het afgaande zilte nat duiken, ondanks dat de wedstrijd pas om 19:30 uur begon waren deze duiven al druk aan het vissen. Dit beloofd wat!

Uiteindelijk toen het startsein was gegeven gingen de eerste loodjes (160 gram) te water. Maar al gauw zag je de lijnen richting Scheveningen gaan en voor sommigen was zelfs hun loodje al eerder thuis dan hun zelf. Flinke stroming dus. Menig was al lood aan het wisselen voor zwaarder en geankerd maar ondanks dat liepen de lijnen toch zuidwaarts. Na enkele minuten kwamen de eerste loodjes weer terug het strand op, met lijnen vol met apenhaar. Het was duidelijk dit zal een taaie avond worden. Maar toch werd er wat gevangen, zeebaars (50cm) met enkele botten waarvan 1 van 32 cm kwamen het natte zand op. Uiteindelijk waren er toch winnaars die door het apenhaar en stroming enkele visjes de kant op wisten te slepen.

Al met al een leuke avond met wedstrijd element maar waar zeker een ontspannen gezellige sfeer hing.

De uitslag van 2 augustus:

1Corne Danen, Jan Stam 282 cm 12 vissen

2 Cees Ottens, Arno Arkestein 225 cm 11 vissen

3 Gijs Zandbergen, Martijn v duin 162 cm 5 vissen

4 Henk Poot, DJ 127 cm 6 vissen

5 Roland machielsen, Marco v Vlimmeren 126 cm 6 vissen

6 Martin v Rhijn, Kees de Weger 121 cm 5 vissen

7 Ruben v Rossum, Eric v Dijk 103 cm 5 vissen

8 Herbert vd Vlugt, Peter van Dam 87 cm 4 vissen

9 Arjan en Cobie van Een 42 cm 2 vissen

10 Mario Vianen, Joost 35 cm 1 vis

11 Rick van Eden, Bas de Graaff 18 cm 1 vis

12 Cor van Klaveren, Jaco Rijnsent 16 cm 1 vis.

De rest van de deelnemers had geen vis

Verhaal van Kees de Weger

2e avondwedstrijd Hengelsport Overrijn

Afgelopen vrijdag werd de tweede avondwedstrijd gevist vanaf het Katwijkse strand, de verwachtingen waren iets minder rooskleurig dan een kleine maand geleden. Er stond een flinke noorden wind met misschien ook nog wel een lekker buitje. Er waren 16 koppels ingeschreven en vanaf kwart over zes kwamen de vissers het strand op om op zoek te gaan naar de stek. De baan was i.v.m. de kiters iets meer uitgezet naar skuytevaart zodat die mannen ook wat meer ruimte hadden om het water op te gaan. Om half acht klonk het signaal om te beginnen voor de vissers en blijkbaar ook voor de kitesurfers want binnen een half uur ging het op het water helemaal los. Gelukkig geen incidenten en kon ieder zijn hobby uitoefenen. De visserij bestond vanavond voornamelijk uit bot en een paar zeebaarzen en een paling, de buien bleven gelukkig weg en zo werd het toch nog een mooie avond waaruit bleek dat de beste visserij toch weer in de lage nummers zat. Ik wil een ieder weer bedanken voor de twee gezellige avonden de sponsor, Hengelsport Overrijn voor de drankjes en de prijzen en bijna alle controleurs voor het ophalen van de bordjes (er zijn er drie weg, jammer hoor) en het meten van de vis en Jac van Rossum voor het uitlenen van de spullen van h.s.v. Brittenburgh
De uitslag van 2 augustus:
1Corne Danen, Jan Stam 282 cm 12 vissen, 2 Cees Ottens, Arno Arkestein 225 cm 11 vissen, 3 Gijs Zandbergen, Martijn v duin 162 cm 5 vissen, 4 Henk Poot, DJ 127 cm 6 vissen, 5 Roland machielsen, Marco v Vlimmeren 126 cm 6 vissen, 6 Martin v Rhijn, Kees de Weger 121 cm 5 vissen, 7 Ruben v Rossum, Eric v Dijk 103 cm 5 vissen, 8 Herbert vd Vlugt, Peter van Dam 87 cm 4 vissen, 9 Arjan en Cobie van Een 42 cm 2 vissen, 10 Mario Vianen, Joost 35 cm 1 vis, 11 Rick van Eden, Bas de Graaff 18 cm 1 vis, 12 Cor van Klaveren, Jaco Rijnsent 16 cm 1 vis. De rest van de deelnemers had geen vis

De Foto’s

De Film