Ook  dit jaar was Sportvis Media weer welkom op de Hengelsport- en Botenbeurs dankzij DRT Events. Je kon daadwerkelijk over de hoofden lopen maar dat hebben we fatsoenshalve maar niet gedaan, druk was het, voor velen een zware beproeving maar toch een geslaagde 3 daagse. Alle grote namen waren wederom aanwezig en natuurlijk ook de daarbij behorende bekende gezichten. Sportvisserij Nederland met Marco Kraal (Vis TV), Technautic, Van Zelst Watersport, Roofvisaas.nl, Raven Hengelsport, en ga zo maar door……

Drukte voor de ingang

Raven met 2 grote stands

Marco Kraal als gezicht van Sportvisserij Nederland 

Technautic

Overzicht op de beurs

Roofvisaas.nl 

Dit jaar besteed Sportvis Media wat extra aandacht aan Raven Hengelsport.

Raven Hengelsport heeft in Nederland 4 vestigingen, t.w. Almelo, Steenwijk, Tilburg en Lelystad, maar ook online zijn zij makkelijk te vinden met een gigantisch assortiment. Onlangs was  Sportvis Media aanwezig bij de Batavia Haven jeugdviswedstrijd waarvan Raven Hengelsport de grootste sponsor was en is. Teveel inschrijvingen? Geen probleem, 1 telefoontje was genoeg om de voorraad even aan te vullen en zo werd deze dag een geslaagd evenement.  

De beurs was voor Raven Hengelsport met 2 stands een daverend succes, met zeer klantvriendelijk personeel en een uitgebreid assortiment was er op een gegeven moment voor de mensen van Sportvis Media geen doorkomen meer aan. Lange rijen klanten eiste de aandacht van iedere medewerker op waardoor er eigenlijk weinig tijd was voor een kleine break.

Iwan van Raven Hengelsport had ook voor Sportvis Media een kleine donatie die zeer welkom was, hij verblijde ons met 2 Scotty camera mounts die we zeer goed kunnen gebruiken tijdens onze boot sessies. 

een foto van de Batavia Haven Jeugdvis Wedstrijd

VAN SCHUURTJE TOT DE GROOTSTE

Wie had gedacht dat het schuurtje van Sjoerd Raven zou uitgroeien tot de grootste hengelsportwinkel van de Benelux en misschien wel Europa!

In 1974 begon Sjoerd Raven vanuit zijn garage bij hem thuis in Dronten een dierenwinkel. Hij verkocht hier vogels, zaden en dierbenodigdheden. Daarnaast was hij regelmatig met zijn marktkraam te vinden op diverse markten. Na een aantal jaren opende Sjoerd in 1978 zijn eerste dierenboetiek in Lelystad. Hier werd het assortiment uitgebreid met visspullen. 

Sjoerd’s zonen, Dion en Iwan opende in 1980 een tweede dierenboetiek in Dronten en twee jaar later volgde de derde in Almere.

DE EERSTE HENGELSPORTWINKEL

In 1988 splitste de hengelsport zich van de dierenboetiek. De eerste echte hengelsportwinkel van de familie Raven was geboren. Dion runde deze winkel in Lelystad. Iwan specialiseerde zich ondertussen in aquaria en vijverbenodigdheden. 

Na enkele jaren bleek de winkel in ‘t Lelycentre alweer te klein, daarom verhuisde de winkel in 1994 naar de Tjalk in Lelystad. Met ruim 1500 vierkante meter hengelsport was dit toen al de grootste winkel van Nederland. Omdat de winkel in 1999 alweer te klein werd is er een nieuw pand gebouwd aan de Tjalk in Lelystad, nu is hij alleen nog een stuk groter!

Sinds 2018 is Raven Lelystad verhuisd naar de nieuwe locatie op Woonboulevard Palazzo. Vandaag de dag staat de grootste hengelsportwinkel van Nederland dus nog steeds in Lelystad, maar is het adres gewijzigd naar Zuiderpoort 36-38.

BUITEN DE POLDER

Het volgende Raven filiaal werd in 2000 geopend in Hengelo. Dit was de eerste winkel buiten de polder. Vandaag de dag zit deze winkel niet meer in Hengelo, maar kun je deze vinden op de Woonboulevard 6a in Almelo.

De volgende stap voor Raven was de overname van de Vlemmix winkel in Tilburg, deze winkel vind je nu terug aan de Ringbaan-Oost 102. Al snel volgde een tweede Vlemmix hengelsport winkel in Steenwijk aan de Woldmeentherand 11a.

EUROPA IN

Raven bleef maar groeien en was/is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Deze zijn gevonden in Tsjechie en Polen. In 2007 opende Raven de deuren van de eerste buitenlandse hengelsport winkel in Brno. Even later was het de beurt aan Warschau in Polen.

EEN EIGEN DISTRIBUTIECENTRUM

Om al die filialen goed te kunnen bevoorraden heb je een distributiecentrum nodig. De bouw hiervan is in 2009 gestart. Vanuit het distributiecentrum in Dronten worden zowel de Nederlandse als buitenlandse filialen bevoorraad. Hier vind je ook het kantoor en onze postorder. Bestel je een pakketje op raven.nl, dan wordt dat dus vanuit Dronten verstuurd.

EEN STAP VERDER

Omdat twee namen voor één bedrijf maar ingewikkeld is ondergingen Raven en Vlemmix eind 2013 een metamorfose. Raven Fishing en Vlemmix Hengelsport werden omgedoopt tot Raven Hengelsport – Alles voor de hengelsport. Deze slogan is vandaag de dag nog steeds de ultieme missie voor Raven.

Om gelijk de daad bij het woord te voegen lanceerde Raven eind mei 2014 een nieuwe webwinkel. Deze webwinkel is de start van een nieuwe groeispurt voor Raven. Door continue te blijven ontwikkelen wordt deze webwinkel groter, mooier en beter dan ooit!

Deze tekst is gekopieerd van de website van Raven Hengelsport

De grootste stand van Raven hengelsport

Een drukte van jewelste

De andere stand van Raven

Geen doorkomen meer aan

De film van Raven op de Hengelsport- en Botenbeurs

Alle foto’s van deze dag