Gisteren, ik zat even lekker op de bank wakker te worden na mijn schoonheidsslaapje. Normaal is het dan dat je even je social media bekijkt of er misschien nog leuke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Facebook berichten, het zijn er tientallen waar je melding van krijgt maar zelden interessant. Toch kwam ik gisteren een bericht tegen waarvan ik dacht hee………! Een foto van een Airbrush, op het Snoek-forum, trok mijn aandacht, jarenlang heeft Gregor Koi karpers gespoten maar nu is hij begonnen met zijn eerste snoek. Zijn allereerste snoek, daar mag wat aandacht aan besteed worden en direct hebben wij van Sportvis Media contact gelegd met deze kunstenaar.

Gregor Meyer, een 56 jarige schilder/spuiter van beroep,  heeft in de jaren 80 de kunstacademie gevolgd en is vervolgens op aanraden met airbrushen gestart. Jarenlang heeft hij dit hobbymatig gedaan maar alles is in deze wereld hetzelfde, cowboys, monsters, draken enz. In het jaar 2000 is er een ommezwaai geweest nadat een buurman hem had aangegeven eens een Koi karper te gaan spuiten. Nog in datzelfde jaar heeft Gregor een Koi expositie gedaan. Nu, 18 jaar later, heeft hij wereldwijd meer dan 700 schilderijen gemaakt/ verkocht en is de grootste Koi Art collectie ter wereld van zijn hand. Zelf is Gregor op alle shows over heel de wereld geweest maar echt een doorbraak is er nooit geweest. Op naar een nieuwe uitdaging, zijn schoonzoon tipte hem om eens de wereld van de hengelsport te gaan betreden. De overstap naar gewone karpers is niet zo heel groot. Hoewel de anatomie weinig verschilt is de natuurlijke leefomgeving van de karper wel belangrijker  daar waar de Koi weer vraagt naar opvallende kleurpatronen en veel overeenkomsten vertoont met het tatoeëren. Koi zien we dan ook vaak terug in tatoeages. Schilderijen maken, waarin uiterlijke aspecten en schaduwpatronen belangrijker zijn als kleuren, vereist een hoger level van je kunnen en deze skills zien we dan ook terug in de werken van deze kunstenaar. Verschillende werken zijn te bewonderen op de Facebook van Gregor genaamd Special Paint Gregor.

Nu wil hij iets totaal anders, na jarenlang de wereld van de Koi te hebben bewandelt, is de hengelsport aan de beurt. Een geweldige foto van u met uw record vangst behoort tot de mogelijkheden maar ook huisdieren staan op de wensenlijst van deze airbrush kunstenaar. Op de komende Hengelsport en Botenbeurs 2018 in Utrecht kunt u zijn werk bewonderen op de kunstafdeling.

Sportvis Media heeft de eer gekregen om een door ons gemaakte foto, tijdens een toekomstig evenement, te laten vereeuwigen in de airbrush art. Deze zullen wij dan aan de desbetreffende deelnemer uitreiken. Uiteraard zullen wij van deze uitreiking een reportage maken.

Het eindresultaat